Kleurkennis - The Retail Experience
295
post-template-default,single,single-post,postid-295,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Kleurkennis

Kleurkennis

Afgelopen week was ik bij een presentatie over het belang van kleur. En dat gaat veel verder dan alleen het combineren van de kleuren van bijv. tapijt en gordijnen. Kleur is namelijk heel bepalend voor het bepalen van je stemming. Denk alleen al aan het verschil tussen rood (warm, bloed) en blauw (koel, vrieskou) en het is al duidelijk genoeg dat kleuren ook een hele emotionele waarde hebben.

In deze presentatie werd duidelijk dat ieder mens zijn eigen kleur heeft. En daarmee kun je ook nadenken over wat voor kleding je aantrekt, welke kleuren je kiest en welke voorkeuren je hebt. En dat iedere kleur weer een andere invloed heeft op je gevoel als mens. De stemming wordt heel erg bepaald hierdoor en je kunt dus via kleur invloed hierop uitoefenen.

Het is toch belangrijk als interieur professional om hier enige kennis van te hebben. Allereerst kun je consumenten nog beter adviseren in de kleuren die het beste bij ze passen. Maar het biedt ook mogelijkheden om klanten adviezen te geven over het veranderen van kleuren in het interieur. Zo kun je werken met zomerkleuren en met winterkleuren in een interieur. Heeft u wel eens een dergelijk advies aan een klant gegeven of heeft u de klanten wel eens uitgenodigd in de winkel om samen te kijken naar de kleur voor het nieuwe seizoen ? Volgens mij biedt dat heel veel mogelijkheden om klanten betere adviezen te geven, klanten terug te halen in de winkel en meer omzet uit een klant te halen.

Denk daarbij aan wisseling van accessoires (lichtere, koelere tinten in zomer, warmere kleuren in herfst – winter), maar je kunt ook denken aan zomer- en wintergordijnen (dikker, warmer). Kortom, veel mogelijkheden om een klant meer in de winkel te krijgen dan 1 keer in de 10 jaar. En begin met de winkel !