Investeer in nieuwe klanten - The Retail Experience
414
post-template-default,single,single-post,postid-414,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Investeer in nieuwe klanten

Investeer in nieuwe klanten

Ik sprak onlangs een ondernemer die zowel via Internet als de eigen winkel(s) een behoorlijke omzet realiseert. Hij gaf een duidelijke tip voor ondernemers in de woonbranche, namelijk “gebruik het internet om klanten te vinden en naar je winkel toe te halen”. Hij constateert dat de meeste winkels wel een website hebben, maar deze niet actief gebruiken om nieuwe klanten te bereiken. Het is vaak een korte introductie van de winkel, maar geeft geen redenen voor de klant om de winkel te bezoeken.

Deze tip moet je als woonondernemer niet onderschatten: de meeste klanten oriënteren zich tegenwoordig als eerste op internet en maken daar al een voorselectie van winkels die ze daarna gaan bezoeken. Eigenlijk weten we dit allemaal, alleen in de praktijk wordt dit te weinig toegepast.

Als ik een discussie heb met woonondernemers over de internetsite, dan gaat het te vaak om de verkeerde dingen: men denkt dat er een webshop moet komen en dat ziet men vaak niet zitten (en terecht, want dat is een ander vak). Maar dat is de verkeerde insteek: beschouw Internet als oriëntatiekanaal en ga daar je aandacht op richten.

En realiseer je goed dat het zoeken en werven van klanten écht een specialisme is, waar je veel kennis voor moet hebben. Het gewoon even laten maken van een Internetsite en verder geen tijd en geld meer investeren in optimalisatie, vindbaarheid en conversie heeft al vrijwel geen zin meer. Ga samenwerken met een specialist en ontwikkel de juiste aanpak, waarbij je ook continu meet wat de resultaten zijn. Mijn vraag is altijd: als meer dan 70% van de oriëntatie via Internet gaat, moet je dan ook niet het grootste deel van je reclamebudget hiervoor gebruiken ?

Nu het wat beter gaat in de verkoop van wonen – producten profiteren een aantal woonondernemers hier zeker van. De vraag die je daarbij moet stellen is of je dit ook realiseert door het vinden en binden van nieuwe klanten. Ga in ieder geval hierin investeren, nu is het er de juiste tijd voor.

Bekijk hier de video van Flinders.