Ga (woon) winkelen - The Retail Experience
412
post-template-default,single,single-post,postid-412,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Ga (woon) winkelen

Ga (woon) winkelen

Je bent de hele dag druk in en rond de eigen winkel en de klanten. Begrijpelijk, maar het gevaar is dat je geen tijd besteed aan ontwikkelingen die om je heen gebeuren. Wanneer ben je voor het laatst een dag wezen “winkelen” in een goede winkelstad ? Wanneer ben je voor het laatst een dagje woonwinkels gaan kijken om de ontwikkelingen te volgen ? Als op beide vragen “te lang geleden” het antwoord is, dan wordt het tijd om dit te gaan doen.

Het is bewezen dat je niet neutraal naar je eigen winkel kunt kijken, waardoor er meestal te weinig vernieuwing doorgevoerd wordt en de winkel enigszins slapend wordt. En vergis je niet, de consument voelt en ziet het ook en het kan ook een reden zijn om je winkel niet meer te bezoeken. Door het bezoeken van andere winkels kun je ideeën opdoen, die weer de inspiratie zijn voor een stukje vernieuwing in het eigen bedrijf.

Een paar tips (uit de praktijk): ga met je team een dagje winkels bezoeken in Amsterdam, en maak dan een route langs allerlei nieuwe concepten en winkels. Dit kun je zelf regelen, of vraag begeleiding van een specialist. Het is niet alleen leerzaam, maar ook een prima teamdag voor je eigen medewerkers. Of ga eens op bezoek bij andere woonwinkels, waarover je gehoord of gelezen hebt (of vraag een tip aan bijv. Inretail ). En schrijf daarna op wat je opvalt en wat interessant voor je eigen winkel kan zijn.

Onlangs heb ik zelf gewerkt met een ondernemer die zijn winkel wilde veranderen. Als inspiratie hebben we een aantal winkels bezocht en uiteindelijk heeft hij een vernieuwde modewinkel als uitgangspunt voor de vernieuwing van de eigen winkel genomen. De winkel wordt nu verbouwd in een “moderne, industriële uitstraling” en zal een totale metamorfose worden. En dat allemaal door een dagje te gaan (woon)winkelen. Veel plezier !